Speech van Thierry Baudet tijdens Algemene politieke beschouwingen 2022

Deel deze pagina, de waarheid is in ieders belang.

Van de NOS site.

Bergkamp: Baudet is over een grens gegaan


“FvD-voorzitter Baudet is gisteren over een grens gegaan.” Dat zegt Kamervoorzitter Bergkamp over de reden waarom ze Baudet tijdens de Algemene Beschouwingen het woord ontnam. Volgens Bergkamp was het gisteren een goed en scherp debat, maar was er “helaas ook een groot incident”. Baudet noemde het college in Oxford waar minister Kaag heeft gestudeerd “in feite weinig meer dan een opleidingsinstituut voor westerse geheime diensten”. Daarop verliet het hele kabinet de zaal en schorste Bergkamp het debat. De Kamervoorzitter zegt vandaag dat ze al bezig was om in te grijpen. “Maar mijn actie liep niet helemaal synchroon met de actie van het kabinet en als voorzitter ga je niet meteen helemaal escaleren.”
Bergkamp benadrukt in de lunchpauze van het debat van vandaag dat in de Kamer eerder is afgesproken om niet op de persoon te spelen. “Op het moment dat je een aantal keren hebt gewaarschuwd en iemand verdergaat, is het mijn bevoegdheid om in te grijpen.” Ze voegt eraan toe dat de bewindspersonen te gast zijn en dat de Kamer de orde bepaalt. “Dat vraagt ook iets van ons: hoe om te gaan met gasten.”
Ze noemt het weglopen van het kabinet een unieke situatie.

Baudet: ‘Ongelijke behandeling van partijen met deze D66-voorzitter’

Thierry Baudet sprak bij het programma Ongehoord Nieuws ook van “een ongelijke behandeling van verschillende partijen in de Kamer” omdat Kamervoorzitter Bergkamp net als minister Kaag van D66-huize is. Vera Bergkamp ontnam Baudet gisteravond het woord.

In het programma werd ook het fragment van Johan Derksen besproken, die gisteravond in zijn televisieprogramma opmerkte dat Baudet “geliquideerd moet worden.” SBS liet eerder vandaag weten dat het om een verspreking ging en dat Derksen later in de uitzending erop terug is gekomen.

“Ik voel dat ik het heel naar vind dat er zo over mij gesproken is. Wat ik erbij denk, is dat het heel gevaarlijk is voor de democratie en voor mij persoonlijk”, zei Baudet over de woorden van Derksen.

12:27

Baudet niet in de Kamer, maar wel bij Ongehoord Nederland

Forum voor Democratie-voorman Baudet heeft bij omroep Ongehoord Nederland gereageerd op het weglopen van het kabinet, gisteravond bij de Algemene Politieke Beschouwingen. “Ik heb niet gezegd dat minister Kaag een spion is. Ik zei alleen dat de plek in Oxford waar ze heeft gestudeerd een plek is waar marxisten en overheden bij elkaar komen.”

“Ik was ook echt heel erg verbaasd. Ik probeerde te duiden wat er aan de hand is in de wereld. Op de een of andere manier raakte dat een snaar en liep ze weg, terwijl ze daar gewoon gestudeerd heeft”, zei Baudet.

Hij was te gast bij het opinieprogramma Ongehoord Nieuws van omroep ON. Baudet is vandaag niet in de Tweede Kamer bij het vervolg van de Algemene Politieke Beschouwingen, omdat zijn vrouw op het punt van bevallen staat. Hij zei kort voor de uitzending op sociale media dat zijn vrouw het “wel goed vond dat hij even weg was.”

Minister Kaag noemde de woorden van Baudet vannacht “halve waarheden, framing en in dit geval natuurlijk ook namens een dictator een half verhaal ophangen.” Kaag doelt daarmee op de pro-Russische opmerkingen van de FvD-leider.

Laat een reactie achter


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.