Donkerder en kouder: Europeanen gewaarschuwd voor ‘ongekende’ stroomstoringen deze winter

“De productie van elektriciteit kan de vraag niet bijhouden.”

Dit is de Nederlandse vertaling van het origineel

Aan 2 september 2022

Paul Joseph Watson

jonathanfilskov-fotografie via Getty Images

Europeanen worden gewaarschuwd voor ‘ongekende’ stroomstoringen deze winter, aangezien de energiecrisis een nabije toekomst met zich meebrengt die kouder en donkerder zal zijn.

“Er is een verhoogd risico op een stroomtekort deze winter”, vertelde Klaus Winther, adjunct-directeur bij Energinet, de Deense nationale transmissiesysteembeheerder voor elektriciteit en aardgas, aan TV2.

Winther zegt dat de crisis een nieuw tijdperk van energieverbruik zal inluiden dat gebaseerd is op rantsoenering om stroomuitval te voorkomen.

Een “perfecte storm” van stijgende prijzen, een hete droge zomer en een ineenstorting van het vertrouwen in de energiezekerheid betekent dat storingen in het elektriciteitsnet nu een reële mogelijkheid zijn.

“De productie van elektriciteit kan de vraag niet bijhouden en dat vergroot de kans op een stroomstoring”, zegt Winther.

Hoewel Winther erop stond dat “stroomonderbrekingen het absoluut laatste hulpmiddel zijn dat we in de la hebben”, waarschuwde Winther dat individuele distributiebedrijven gedwongen kunnen worden om de elektriciteitsvoorziening voor uren achter elkaar af te sluiten om langere stroomonderbrekingen te voorkomen.

Ondertussen zei Brian Vad Mathiesen, hoogleraar energieplanning aan de universiteit van Aalborg, dat de Denen misschien een oliecrisis-achtige mentaliteit uit de jaren 70 moeten aannemen en moeten wennen aan het leven in koudere en donkere huizen.

“We moeten energiebesparende campagnes opzetten op een schaal die we ons niet kunnen voorstellen, en iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen”, zei hij.

Ondertussen is in buurland Zweden het vooruitzicht van aanhoudende stroomuitval verhoogd van “laag” naar “reëel”, waarbij de meer bevolkte gebieden het grootste risico lopen.

“Deze winter, op zijn koudste, is er een reëel risico dat we het elektriciteitsverbruik in delen van Zuid-Zweden moeten onderbreken”, zei Erik Ek, strategisch operationeel manager van de Zweedse elektriciteitsnetbeheerder Svenska Kraftnät, in een persbericht.

Zoals we in de onderstaande video documenteren, was dit allemaal te vermijden.

Begin april was er een vredesakkoord tussen Oekraïne en Rusland, maar het werd opzettelijk ontspoord door Boris Johnson en de regering-Biden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.