De white paper revolutie in China

In China houden demonstranten voor democratie een wit vel papier vast om hun gebrek aan vrijheid van meningsuiting te symboliseren als vervanger voor alles wat mensen niet kunnen zeggen.

Het eerste gebruik van dit symbool gaat terug tot het protest in Hong Kong in 2020 en sindsdien wordt het in veel landen over de hele wereld gebruikt.

Het stelt autoriteiten voor een lastig dilemma: arresteer mensen omdat ze letterlijk helemaal niets zeggen of laat een simpele daad van verzet onbetwist groeien.

In het tijdperk van sociale media heeft het blanco vel het extra voordeel dat het voor online censors moeilijk is om snel op grote schaal te blokkeren, zonder per ongeluk veel andere afbeeldingen of video’s te censureren.

Ondanks hun moed hebben de Chinese demonstranten waarschijnlijk geen schijn van kans en zullen velen worden gedeporteerd, opgesloten of in het ergste geval vermoord. We kunnen alleen maar met ontzag kijken naar deze mensen, die bereidwillig hun leven riskeren om voor elkaar op te komen, voor democratie.

Wij, van Europeans United, zullen het gebruik van dit symbool tijdens protesten promoten, om te laten zien dat we achter onze Chinese broeders en zusters staan. Het is een van de weinige dingen die we kunnen doen om te laten zien dat we het weten en dat het ons iets kan schelen.

Het herinnert ons ook aan de gevaren van autoritaire regimes en het feit dat er nog steeds massale censuur heerst in het “vrije, maar niet zo vrije” Westen op sociale media. Deze censuur wordt gedaan door social media bedrijven die een monopolie hebben, en is gebaseerd op “officiële informatie”. Met andere woorden, gewone oude staatscensuur vermomd als “oorlog tegen desinformatie”. Ironisch genoeg is dit precies de term die de Chinese overheid gebruikt.

Dus mensen in heel Europa: laten we dit lege witte vel papier als symbool gebruiken bij alle protesten! Waar je ook vandaan komt, links of rechts, wat of wie je ook vertegenwoordigt, laten we ons verenigen tegen onderdrukking, laten we wereldwijd in opstand komen. Laat de wereld zien dat we opkomen voor democratie, we komen op voor elkaar!

Verspreid dit bericht waar je maar kunt! Samen kunnen we dit doen en een boodschap van hoop brengen in deze donkere wereld.

VERENIGD STAAN WIJ!
https://t.me/europeansunited

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.