Virgin Islands AG, die beloofde de VIP-vrienden van Esptein te ontmaskeren, stopte terwijl Biden eilanden bezocht

De procureur-generaal van de Amerikaanse Maagdeneilanden, Denise George, die beloofde gerechtigheid te blijven zoeken voor de slachtoffers van Jeffrey Epstein door zijn medewerkers te ontmaskeren, is ontslagen terwijl Joe Biden de eilanden bezoekt.

Bron: https://newspunch.com/virgin-islands-ag-who-vowed-to-expose-espteins-vip-friends-terminated-while-biden-visits-islands/

George werd ontslagen uit haar rol als AG slechts enkele dagen nadat ze een rechtszaak had aangespannen tegen JPMorgan Chase in New York, die de bank ervan beschuldigde Epsteins mensenhandelnetwerk te hebben “gefaciliteerd, ondersteund en verborgen” .

Op 27 december diende de toenmalige procureur-generaal van de Maagdeneilanden, Denise George , een vernietigende en zwaar geredigeerde rechtszaak van 30 pagina’s in tegen JPMorgan Chase.

“JP Morgan sloot de ogen voor bewijs van mensenhandel gedurende meer dan een decennium vanwege Epstein’s eigen financiële voetafdruk, en vanwege de deals en klanten die Epstein binnenbracht en beloofde naar de bank te brengen”, beweerde de rechtszaak . “Deze beslissingen werden bepleit en goedgekeurd op het hoogste niveau van JP Morgan, onder meer door de voormalige CEO van zijn vermogensbeheerdivisie en investeringsbank, wiens ongepaste relatie met Epstein voor de bank duidelijk had moeten zijn. Het was inderdaad pas na de dood van Epstein dat JP Morgan te laat voldeed aan de federale bankregelgeving met betrekking tot de rekeningen van Epstein.”

Van George, die ook met succes de nalatenschap van Epstein aanklaagde voor honderden miljoenen dollars in een civiele procedure, werd aangenomen dat hij volledig toegewijd was aan het nastreven van gerechtigheid voor de slachtoffers van Epstein. Volgens de beëindigde AG betekende dit het vervolgen van de VIP-medewerkers van Epstein die kinderen verkrachtten op Little St. James Island, binnen de jurisdictie van de Amerikaanse Maagdeneilanden.

George ontving echter het nieuws dat ze op zondag, de eerste dag van 2023, is ontslagen terwijl president Joe Biden de eilanden bezocht.

Hoewel er geen officieel verband bestaat tussen het bezoek van Biden en het ontslag van George, vergelijken veel mensen het nieuws met de tijd dat Biden Oekraïne bezocht en de procureur-generaal liet ontslaan. Petro Poroshenko deed op dat moment onderzoek naar Hunter Biden en zijn werkgever, Burisma Holdings.

Officieel was het gouverneur Albert Bryan Jr. die VI procureur-generaal Denise George ontsloeg en Carol Thomas-Jacobs aanstelde voor de rol als waarnemend, volgens een persbericht van Richard Motta Jr., directeur communicatie van het Government House op zondag.

De ontwikkeling werd voor het eerst gemeld door The Virgin Islands Consortium , daarbij verwijzend naar anonieme bronnen. Bryan bevestigde vervolgens de beëindiging van George – zonder er een verklaring voor te geven – in een verklaring die naar meerdere nieuwsuitzendingen werd gestuurd.

“Ik heb Denise George dit weekend ontheven van haar taken als procureur-generaal”, schreef Bryan in een verklaring . “Ik dank haar voor haar diensten aan de mensen van het gebied gedurende de afgelopen vier jaar als procureur-generaal en wens haar het beste bij haar toekomstige inspanningen.”

De VIP-medewerkers van Epstein achtervolgen

George spande ongeveer vijf maanden na zijn dood een civiele rechtszaak aan tegen de nalatenschap van Epstein en haalde haar wens aan om slachtoffers te helpen die schade hadden opgelopen op de Maagdeneilanden.

Na de financiële schikking zei George in een persbericht dat ze drie van de slachtoffers van Epstein persoonlijk had ontmoet, die het misbruik beschreven dat ze hadden geleden op Little St. James.

“We zijn het aan degenen die zo diep gekwetst zijn verplicht om veranderingen aan te brengen die de volgende reeks slachtoffers helpen voorkomen. Door deze schikking, en met hun hulp, zullen we miljoenen dollars vrijmaken voor onderwijs, belangenbehartiging en ondersteuning van slachtoffers, en wetshandhaving”, zei George in de verklaring.

Epstein ontving sinds 2013 meer dan $ 144 miljoen aan belastingvrijstellingen van de VI-regering, volgens de klacht die George in 2020 indiende, die later werd gewijzigd in $ 80 miljoen in een latere gewijzigde klacht.

Epstein begon voor het eerst belastingvoordelen te ontvangen van de regering van de Maagdeneilanden in 1999, nadat de Industrial Development Commission zijn bedrijf, Financial Trust Co., had goedgekeurd als begunstigde, waardoor hij een vrijstelling van 90% op inkomstenbelasting en 100% vrijstelling op accijnzen en andere belastingen kreeg .

De rechtszaak van George beweerde dat Epstein en zijn medewerkers valse informatie hadden verstrekt aan de regering van de Maagdeneilanden om fiscale prikkels te krijgen om zijn criminele activiteiten te financieren, en dat Southern Trust Company “niet bekendmaakte dat het haar verklaarde doel van het verlenen van adviesdiensten niet kon en kon uitvoeren. in financiële en biomedische informatica.”

Wayne Biggs Jr., CEO van EDA, vertelde The Daily News in februari 2020 dat Epstein zich aan de voorwaarden van zijn overeenkomst hield en dat het criminele verleden van een aanvrager hen niet diskwalificeert voor het verkrijgen van belastingvoordelen van de overheid.

“We begrijpen dat hij een zedendelinquent was, maar zijn aanvraag was niet betrokken bij een soort bedrijf dat verband hield met dat gebied, zijn bedrijf was meer de financiële markten”, zei Biggs destijds.

Terwijl de VI-regering Epstein gedurende 20 jaar belastingvoordelen verleende, beweert George’s nieuwe rechtszaak dat JPMorgan Chase op de hoogte had moeten zijn van zijn criminele activiteiten en deze had moeten rapporteren aan de politie.

De rechtszaak tegen JP Morgan, die zwaar is geredigeerd, noemt een boete van $ 150 miljoen die het New York State Department of Financial Services Deutsche Bank heeft opgelegd wegens het niet controleren van de rekeningen van Epstein en “om de activiteit in de rekeningen te onderzoeken voor het soort activiteiten dat duidelijk was betrokken bij het verleden van meneer Epstein.”

Thomas-Jacobs, nu waarnemend procureur-generaal, is momenteel aangesteld als advocaat in die zaak, volgens gerechtelijke documenten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.