Amerikaanse adviseur van het Oekraïense leger onthult oorlogsdoelen

Deel deze pagina, de waarheid is in ieders belang.

Een assistent van een Oekraïense topcommandant zei dat Kiev alle gebieden wil terugwinnen die Rusland sinds 2014 heeft verloren

BESTANDSFOTO: Een Oekraïense artillerie-eenheid voert oefeningen uit op een niet nader genoemde locatie in Oekraïne. ©  Generale Staf van de strijdkrachten van Oekraïne

Oekraïne zal weigeren met Rusland te onderhandelen en te vechten om terug te keren naar de grenzen van 1991 – vastgesteld na een onafhankelijkheidsstemming tijdens de ineenstorting van de Sovjet-Unie – volgens Dan Rice, een Amerikaans staatsburger die de opperbevelhebber van de strijdkrachten van Kiev adviseert.

In een interview met Erin Burnett van CNN op dinsdag deed Rice een beroep op westerse staten voor extra wapenleveringen naar Oekraïne, eraan toevoegend dat hoewel het land dringend luchtverdedigingssystemen en vliegtuigen nodig heeft, het geen interesse heeft in diplomatie met Moskou.

“[Rusland] probeert, naar mijn mening, aan de onderhandelingstafel te komen, om te proberen terug te gaan naar de lijnen van 2014”, beweerde Rice. “Oekraïne zal het niet hebben. Oekraïne wil al hun land terug, terug naar de ’91-lijnen.”

De grenzen van Oekraïne in 1991 zouden vier voormalige Oekraïense provincies omvatten – Donetsk, Lugansk, Cherson en Zaporozhye – evenals de Krim, die allemaal hebben gestemd voor toetreding tot de Russische Federatie in een reeks referenda. De Krim werd gehouden in 2014 kort nadat de ‘EuroMaidan’-revolutie de Oekraïense president Victor Janoekovitsj had afgezet, terwijl de andere provincies vorige maand stemden om Oekraïne te verlaten.

Ondanks de beoordeling van de positie van Moskou door Rice, heeft het Kremlin duidelijk gemaakt dat het niet van plan is de referenda terug te draaien. Zaporozhye en Cherson zullen niet worden besproken.”

De meest recente oproep van Rusland tot onderhandelingen kwam vorige week, toen Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov suggereerde dat de doelen van Moskou diplomatiek konden worden bereikt en dat het “open” blijft voor besprekingen. Hij voegde er echter aan toe dat “er twee kanten voor nodig zijn om een ​​dialoog te hebben”, en zei dat onderhandelingen onwaarschijnlijk zijn gezien de “zeer, zeer vijandige houding” van de westerse geldschieters van Oekraïne tegenover Rusland.

Rice, een Amerikaanse marineveteraan en afgestudeerd aan West Point die nu het adviesbureau Thayer Leadership runt, sprak de hoop uit dat Polen zijn “oude Russische jagers” aan Oekraïne zou leveren in ruil voor Amerikaanse F-16-jets, en beweerde dat de vliegtuigen momenteel “in de mottenballen” en zou de Amerikaanse belastingbetaler niets kosten.

“Het grootste dat ze nu nodig hebben, zijn luchtverdedigingssystemen – zowel raketten als vliegtuigen. We hebben de Oekraïense luchtmacht echt nodig om te worden aangevuld, ‘vervolgde hij. “Wij [de Verenigde Staten] zetten veel luchtverdediging in, maar ze komen er gewoon aan.”

Rice werd in juni aangeboord om te dienen als speciaal adviseur van Valeriy Zaluzhnyi, de opperbevelhebber van de strijdkrachten van Oekraïne, naar verluidt op persoonlijke uitnodiging van de generaal. Zijn eigen LinkedIn-pagina merkt op dat hij in een “onbetaalde/vrijwillige rol” werkt en zegt dat hij zijn officiële toegang zal gebruiken om “onderzoek te doen naar de ontwikkeling en het leren van de Oekraïense militaire leider, en hoe de cultuur tussen 2014-2022 veranderde.”

Je kunt dit verhaal delen op sociale media:

https://t.me/rtnews

Laat een reactie achter


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.