Trek ook aan de bel! (Klokkenluideronline)

Gekopieert van: https://web.archive.org/web/20081020054221/http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/464/demmink-op-veel-meer-punten-crimineel.html

Gewist origineel: http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/464/demmink-op-veel-meer-punten-crimineel.html

« Duwt Runderkamp Demmink alsnog de afgrond in?

Update Joris Demmink »

Demmink op veel meer punten crimineel

Gepubliceerd door Micha Kat 25 augustus, 2007 in Algemeen.

Het gaat nu rap met de onttakeling van Justitie-SG Joris Demmink. Overal worden de messen geslepen. Het is een fascinerende strijd tussen ‘de macht’, gesteund door corrupte media als NRC Handelsblad en De Volkskrant, en de waarheid, met horten en stoten gebracht door internet. Dankzij deze site is een fascinerend stuk boven tafel gekomen van Lex Runderkamp, de redacteur van het NOS Journaal die de kwestie eind 2003 behandelde. Als je dat stuk leest met de kennis van nu en alle nieuwe feiten over Joris D. rijzen de haren je te berge. Zo schrijft hoofdredacteur Hans Laroes het volgende: “Wij hebben, gegeven de belangwekkende positie van de SG van Justitie, de hoogste ambtenaar dus van het ministerie waar wetten worden voorbereid en gemaakt en morele kaders in wetgeving worden vastgelegd, gemeend wel tot publikatie te moeten overgaan: zijn functioneren zou ongetwijfeld precair worden…

…indien zijn persoonlijke handel en wandel ter discussie zou komen te staan en daardoor mogelijk het opereren van het departement beinvloeden“. En toen was er nog niets bekend over Turkse sexfeesten en chantage van het departement vanuit Turkije! Buitengewoon visionair van Laroes, die bespiegeling uit 2003. Maar er zit veel meer fraais in het stuk van Runderkamp/Laroes. Het is een uniek document van een aard zoals we dat in de Nederlandse journalistiek nog niet eerder hebben gezien. We moeten eerlijk zeggen dat het beeld dat eruit oprijst over de werkwijze van het Journaal veel beter en professioneler is dan we gedacht hadden. Maar lees dit eens:

Demmink speelde in het Embargo-onderzoek (naar een sexnetwerk in Utrecht waarvan ook een oud-bewindsman deel uitmaakte, enkele hoofdofficieren en een hoogleraar) een belangrijke rol. Rechercheurs hadden het vermoeden dat hij informatie over het onderzoek had doorgespeeld aan een van de hoofdverdachten, de Amsterdamse hoogleraar van R. met wie hij bevriend was. De hoogleraar had daardoor vervolging weten te ontlopen, zo meenden de rechercheurs. Het hele Embargo-onderzoek was, in de visie van de betrokken politie- en justitiemedewerkers, op de klippen gelopen doordat opsporingsinformatie bij de verdachte was beland via de ambtelijke top.

Joris Demmink heeft zich dus niet alleen zelf schuldig gemaakt aan het plegen van ontucht met minderjarigen, hij heeft ook zijn kinderneukende vrinden uit de handen van Justitie gehouden en buiten de greep van het recht geplaatst. Mooie SG. Want we gaan er voetstoots vanuit dat het waar is wat Laroes hier neerlegt via ‘vermoedens vanuit het opsporingsapparaat’. Daarnaast kregen we deze tip nog binnen vanuit Justitie:

Een miljoenenproject waarbij Joris de verdenking op zich laadde niet geheel zuiver op de graat te zijn was de ontwikkeling van de nieuwe huisstijl van Justitie. Even dubieuze als torenhoge declaraties van het Bureau Premsela Vonk, waarover de toenmalige projectleider zich beklaagde, moesten op ‘bevel’ van Joris D. zonder verdere vragen worden ondertekend en betaald. Joris zou – bij geruchte – een weinig platonische relatie onderhouden met een van de directeuren van het bedrijf, bij wie hij op een zondagochtend thuis zou zijn aangetroffen, toen het departement naar hem op zoek was.

Over deze ‘affaire Premsela Vonk’ later meer. Intussen bereiken deze website ook berichten als zou Demmink door de Staat al lang op een soort ‘verlof voor onbepaalde tijd’ zijn gestuurd en structureel ‘in het buitenland verkeren’. We gaan deze week maar eens wat bellen. Met Annemarie Stordiau bijvoorbeeld (die ook een leuke rol speelt in de Runderkamp-papers), de nymfomane en hysterische justitie-woordvoerder (alle tips over haar levenswandel achten we te irrelevant) en met Harro Knijff, de advocaat van Joris.

7 Reacties op “Demmink op veel meer punten crimineel”

Feed voor dit bericht Trackback adres

 1. vwt525 Aug 2007 om 23:45Balkenende en consorten, wat zou er gebeuren wanneer je die beschuldigt, van het beschermen pedofielen.
 2. Zorro26 Aug 2007 om 11:05Harde bewijzen ontbraken in het Embargo onderzoek. Maar die opmerking in het NOS document laat Kat weer eens wijselijk achterwege.
 3. Den nutteloozen toeschouwer26 Aug 2007 om 21:37Het is misschien niet juist om iets heel sinisters achter de rectificaties van Gaykrant en Panorama te zoeken. Het lijkt me vrij onschuldig als Demmink ze opzoekt en ze in “persoonlijke gesprekken” probeert te overtuigen niet te publiceren.
  Wat veel minder onschuldig lijkt is de connectie(s) tussen de extreem-linkse advocaten van Baybasin en de Koerdische strijd/PKK. Nee de blog NWO-INFO (www.nwo-info.nl/): dit lijkt sterk toegesneden op het standpunt van de advocaten, maar bevat ook 9/11-samenzweringsmateriaal plus agitatie tegen de Turkse staat/regering.
  Mischa, hoe weet je wie of wat je in de kaart speelt als je Demmink zo hard aanvalt.
 4. R. Hartman27 Aug 2007 om 07:50@ Zorro
  Ja, en? “Rechercheurs hadden het vermoeden…” en “Want we gaan er voetstoots vanuit dat het waar is…”
  Duidelijk, toch? Leren lezen, Zorro!
  Maar ja, het staatsonderwijs is dan ook al jaren meer gericht op linkse propaganda dan op kwaliteit.
 5. Inanna28 Aug 2007 om 10:13Beste Zorro, Demmink heeft het Rolodex-onderzoek doorkruist. Daarom waren er geen harde bewijzen. Maar die opmerking in het NOS document laat jij weer eens wijselijk achterwege.Zie ook:
  http://www.nwo-info.nl/2007/08/27/baybasin-haalt-demmink-uit-de-doofpot-37/
 1. NWO-INFO » Blog Archive » Baybasin haalt Demmink uit de doofpot. (37)Pingback op 28 Aug 2007 om 09:35
 2. NWO-INFO » Blog Archive » Micha Kat is op Joris-jachtPingback op 22 Jul 2008 om 20:13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.