Gloeiende sintels onder de as

Gepost op woensdag, 4 juli, 2007 om 23:19 door mr. drs. BOU.

Nu de doofpot weer gesloten is en het vuur gedoofd, wil ik graag hulde brengen aan de journalisten die even het deksel wisten te lichten. Op 13 april beet EénVandaag de spits af, met een uitzending die er niet om loog. Op 3 mei besteedde EénVandaag nogmaals aandacht aan deze zaak en op 13 juni kwam het zelfde team met een reportage die aan duidelijkheid niets te wensen over liet. Reeds in 1994 deed het Rotterdamse HIK-team onderzoek naar een netwerk van kinderprostitutie. In 1998 heeft Netwerk daar twee uitzendingen aan gewijd, maar deze staan helaas niet meer op Internet. EénVandaag liet echter zien dat ook toen al de naam van topambtenaar Joris boven kwam drijven.

In 1998 speelde de zaak van de kinderporno in Zandvoort. Hoewel het leek alsof er volstrekt niet werd gezocht naar een pedo-netwerk, stond op 13 juni j.l. in de Telegraaf, dat het Rolodex-onderzoek was doorkruist. Dezelfde journalisten, Joost de Haas en Bart Mos, berichtten op zaterdag 16 juni, dat ook twee hoofdofficieren van Justitie deel uitmaakten van het Rolodex-netwerk. Vervolgens onthulden Stan de Jong en Wim van de Pol in de Nieuwe Revu dat een van hen, Hans H., nu griffier is bij het Joegoslavië Tribunaal. Metro zorgde die dag voor landelijke bekendheid en met Google kwam de naam Hans Holthuis boven. Daar zaten twee andere namen aan vast: voormalig officier van Justitie Hans Vos, sinds 2003 een afgeschreven stilleven, en Eddy of Eddie de Kroes, ooit handelaar in onfris vlees, nu in onroerend goed.

Inmiddels heeft Stan de Jong op zijn eigen weblog nog een sintel bloot gelegd: in zijn stukje van dinsdag 3 juli geeft hij een link naar de beschrijving die het Instituut voor Beeld en Geluid gaf van een uitzending van Netwerk van 20 april 1998. En jawel hoor: het staat er inderdaad: “Lothar G. werd veroordeeld tot vijfeneenhalf jaar gevangenisstraf, DE TOPAMBTENAAR “JORIS” tot 240 uur dienstverlening en zes maanden voorwaardelijk.” Mijn oprechte complimenten voor dit gloeiende kooltje! Het nieuws is reeds door Marck op Nujij geplaatst en Rudolf Paul schreef er ook een stukje over op zijn Volkskrantblog.

Laten wij intussen wat Googlen met Eddy(ie) de Kroes. Wikipedia zegt: “De Kroes was nauw betrokken bij de LPF. Hij was samen met Pim Fortuyn commissaris bij een wervings- en selectiebureau en hij had nauwe zakelijke banden met Ed Maas, die ad-interim voorzitter was van de LPF.” Nu was Pim zo’n overduidelijke en flamboyante homo, dat ik niet denk dat hij chantabel was. Maar achter de LPF stonden deze zakenlieden: Eddie de Kroes en Ed Maas. En achter dat duo staat één advocaat: Oscar Hammerstein.

Hoewel LPF-Weldoener Eddy(ie) zich graag profileerde als de man van de asperge-feesten, wordt zijn naam ook in verband met andere feesten genoemd. De Kroes was tot 2001 eigenaar van Hotel Des Indes en het gerucht gaat, dat daar seksfeesten en orgiën werden georganiseerd waaraan de top van juridisch Nederland deelnam. Als dat waar is, dan weten we ook waaraan de Kroes zijn vrijbrief te danken had.

Ed Maas kwam in 2004 in het nieuws door een beursschandaal waarbij ook Staalbankiers betrokken was. Als directeur en grootaandeelhouder van vastgoedbedrijf VHS zou Ed Maas aandelen hebben verhandeld op naam van Eddy Kroes. Er volgde een politie-inval bij Staalbankiers, waarop Maas VHS terugtrok van de beurs. In december 2006 was Maas kennelijk een beetje blut, want de Weldoener eiste zijn geld terug van de LPF. In februari van dit jaar werd er eindelijk een gerechtelijk vooronderzoek geopend tegen Ed, terwijl vandaag bekend werd dat de directeuren van Staalbankiers hun strafvervolging hebben afgekocht. Zo gaat dat in onze rechtsstaat, meneer Hirsch Ballin! Voor de kleine, maar vaak saillante details van dit verhaal verwijs ik graag naar de serie Schimmen achter Pim op het onvolprezen Kleintje Muurkrant.

Ceterum censeo Joris Demmink strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Laatste nieuws: op 4 juli heeft minister Hirsch Ballin weer Kamervragen beantwoord over zijn SG. De vragen waren ditmaal niet alleen afkomstig van de SP en de VVD, die al eerder vragen stelden, maar ook van de PVV en de PvdA. De antwoorden zijn nogal nietszeggend, volgens de minister is er niets aan de hand, geen vuiltje aan de lucht en het gaat allemaal nergens over!
En nog altijd heeft mr. Joris Demmink geen aangifte gedaan wegens laster of smaad! Tsssssssja!

6 Responses to “Gloeiende sintels onder de as”

 1. 1korreltje zans Says:
  juli 6th, 2007 at 6:13Joris heeft zelfs een eigen weblog: http://jorisdemmink.wordpress.com/Hij is er in ieder geval wel open over!
 2. 2Jos Says:
  juli 6th, 2007 at 8:12Vroeger gold het verkeerd inlichten van de Tweede Kamer nog als een doodzonde…Ik tel hier in de gauwigheid een stuk of 21 leugens, of dusdanig vage, wollige formuleringen dat je er niets mee kunt. Geen zichzelf respecterend Kamerlid mag genoegen nemen met deze ‘beantwoording’. Indien wel, dan wordt daarmee pijnlijk duidelijk dat het parlementair werk écht voor alles een ritueel is: wij doen alsof we vragen stellen en jullie doen alsof je ze beantwoordt…Vooral van Fred Teeven zou het me tegenvallen als hij dit over zijn kant liet gaan. Wanneer komt hij eens met de namen en rugnummers van de figuren die op zijn ‘lijst’ staan? Of was dat slechts bluf?
 3. 3Jos Says:
  juli 6th, 2007 at 8:29By the way…, hoe is het eigenlijk afgelopen met die Turkse journalist die met belastend materiaal voor oom Joris op weg was naar Nederland? Leeft die nog? Beschikte hij over een back up van zijn (inbeslaggenomen?) informatie? Komt hij alsnog naar Nederland, cq heeft hij zijn materiaal op andere wijze naar Nederland gestuurd?
 4. 4mr. drs. BOU Says:
  juli 6th, 2007 at 9:41@ Korreltje, dat weblog van Joris Demmink is natuurlijk een grap! Hoogstens goed voor een glimlach, maar iedereen kan zoiets schrijven. Het gaat mij om het waarheidsgehalte van de beschuldigingen. Ik ben er dan ook niet op uit om iemand te beledigen of te belasteren, maar ik wil weten in hoeverre ons politieke systeem corrupt is.@ Jos, Het is mij nog steeds volkomen onduidelijk welke rol Fred Teeven speelt in het geheel. En inderdaad, als hij werkelijk zo’n lijst heeft, waarom komt hij er dan niet mee?Op je tweede vraag kan ik slechts zeggen: Dat weet ik niet. Ik hoop op een goede afloop! Overigens ligt er ook nog het “Aanvullende rapport,” dat wegens geldgebrek van Baybasin nog onvertaald is.
 5. 5Jos Says:
  juli 6th, 2007 at 10:08Fraai staaltje timing trouwens… Op de valreep nog snel even een zooitje antwoorden op Kamervragen er doorheen jassen, terwijl alle parlementariërs zich op dat moment op het Binnenhof staan vol te proppen met worsten en spiesjes, dan wel met de geperste zemelenburgers van Marianne Thieme…
 6. 6NWO-INFO » Blog Archive » Mr. Frits Salomonson, hof-advocaat Says:
  juli 23rd, 2008 at 7:58[…] verdiepen in een royale beerput waarin ook de advocaat Oscar Hammerstein en de LPF-topman Ed Maas figureren. In 1996 verleende Hare Majesteit oom Frits eervol […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.