Demmink-gate: het meta-netwerk (1): Rene Ficq

http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/813/demmink-gate-het-meta-netwerk-1-rene-ficq.html

https://web.archive.org/web/20080630183519/http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/813/demmink-gate-het-meta-netwerk-1-rene-ficq.html

Gepubliceerd door Micha Kat 29 juni, 2008 in Algemeen.

Parallel aan het pedofielen-netwerk van de ‘boven ons geplaatsten’ uit de wereld van recht en politiek dat recent werd onthuld is er sprake van een ‘meta-netwerk’ van hooggeplaatsten die weliswaar zelf niet in het netwerk actief zijn, maar er via hun macht en invloed wel voor hebben gezorgd en wellicht nog zorgen dat het netwerk door heeft kunnen gaan met het vernietigen van levens van kinderen. Het gaat hier om lieden als Piet-Hein Donner, Ernst Hirsch Ballin, Winnie Sorgdrager, Harm Brouwer -topman van het OM dat Demmink weigert te vervolgen-, Harro Knijff -de advocaat van het pedofielen-netwerk-, Annemarie Stordiau -die vanuit de justitie-toren de media pro-pedofielen bewerkt- en de man die een wel heel kwalijke rol heeft gespeeld in deze horror-story: voormalig lid van het College van Procureurs-Generaal Rene Ficq. Hij was het namelijk die in 1998 toen de Amsterdamse politie op het punt stond het netwerk op te rollen, de operatie stopzette waarmee het licht voor de kinderverkrachters definitief op groen werd gezet. Rene Ficq is hiermee een van de hoofdschuldigen aan Demmink-gate en verdient een levenslange gevangenisstraf. Hoe zat het allemaal ook al weer? Voornaasmte bron voor de weerzinwekkende rol van Ficq is De Telegraaf. Deze krant schrijft in juni 2007 het volgende:

Maar nog voordat de zaak goed en wel kon worden afgerond, werd een bom onder de zaak gelegd. Er meldde zich plotseling een nieuwe informant met soortgelijke beschuldigingen aan het adres van een andere (dus een derde, MK) hoofdofficier van justitie. De tipgever behoorde zelf tot de kring van verdachten in het pedofilie-onderzoek. Zijn verklaring werd dan ook gezien als een zogeheten ‘contra-actie’. “Ik weet niet welke groepering mij zwart maakte” zei het doelwit van de contra-actie onlangs in een verklaring. “Er is iemand die zich heeft gemeld. Het ging niet alleen om mij, maar ook om anderen. Ik heb er nooit meer van gehoord. Het ging erom dat ik mij schuldig zou maken aan strafbare feiten.” Het OM in Amsterdam besloot het College van PG’s in te lichten over de beschadigingsactie. Waarnemend PG Rene Ficq verzocht daarop de BVD onderzoek in te stellen naar ‘destabilisering van het rechtsbedrijf’.” De BVD heeft het uitgezocht en toen was het weg” aldus de hoofdofficier wiens reputatie werd aangevallen.

Het komt er dus op neer dat op het moment dat er nog meer pedo-beschuldigingen komen het onderzoek niet wordt geintensiveerd, maar juist precies het tegenovergestelde, dat opeens wordt gezegd: hier is sprake van een complot vanuit de onderwereld om het ‘rechtsbedrijf te destabiliseren’. Dat er van een dergelijk ‘complot’ geen sprake was moge thans na alle pedo-feiten die boven tafel zijn gekomen duidelijk zijn, al heeft het er wel alle schijn van dat de onderwereld met enthousiasme gebruik maakte van hun kennis van het netwerk om justitie-mensen te chanteren. Andere media waren trouwens nog stelliger dan De Telegraaf over de ‘ingreep van hogerhand’. Zo schreef het Eindhovens Dagblad (via ANP) op 14 juni 2007: Een justitieel onderzoek naar de betrokkenheid van topambtenaren bij seksueel misbruik van minderjarige jongens is eind jaren 90 vermoedelijk op hoog niveau gesaboteerd. Politie en justitie hadden destijds serieuze verdenkingen tegen enkele prominente figuren, maar kregen niet de kans de ontucht diepgaand te onderzoeken. Op het moment dat het OM besloot over te gaan tot het afluisteren van hun telefoons, verbraken de verdachten opeens elk contact met elkaar. Dat zeggen bronnen die destijds nauw betrokken waren bij het gerechtelijk vooronderzoek. Deze bronnen (…) zijn ervan overtuigd dat er is gesaboteerd. Zij vermoeden dat er vanuit Justitie informatie is gelekt naar de verdachten. Vanuit de Runderkamp-papers weten we dat dit laatste in elk geval klopt: Joris Demmink hield zijn vriend pedo-professor Ger van Roon nauwkeurig op de hoogte van de ontwikkelingen in het Rolodex-onderzoek.

Enfin, de hoofdverantwoordelijke voor deze doofpot was dus Rene Ficq, inmiddels al lang en breed met pensioen. Ficq nam de hoogste positie bij het OM enige tijd waar nadat Arthur Docters van Leeuwen de aftocht blies in het bizarre conflict met minister Winnie Sorgdrager. Het is een oom van de bekende strafrecht-advocate Benedicte Ficq; wellicht kan zij tijdens een familie-samenzijn haar oom nog eens vragen naar de achtergronden van zijn beslissing het netwerk van kinderverkrachters ‘in het belang van de rechtsstaat’ ongemoeid te laten?

5 Reacties op “Demmink-gate: het meta-netwerk (1): Rene Ficq”

Feed voor dit bericht

 1. DNH29 Jun 2008 om 19:24Ik vraag me af in hoeverre deze beschuldigingen niet in het voordeel van de echte anti-pedofielen liggen, namelijk de media, die de hele pedofielenvervolging heeft opgezet.
  Welke bewijzen en of aanwijzingen er ook zijn of worden voorgewendt, het past precies in het belang van de media die er over berichten, net als sekskelders die nooit gevonden zijn, therapeuten die patienten misbruikverledens aanpraten en snuff-movie’s diewelke nooit gevonden zijn.
  Een trapje hoger en er zijn geheime pedo-netwerken met natuurlijk hoge omes als prominente pedobazen, waarvan overigens al jaren verhalen opduiken.Ik meen te moeten vaststellen dat de hele pedo-hausse er een is van collectief-onbewust verlangen naar verboden seks en de spanning die het met zich mee brengt de waarheidsbevinding overstemd.
  Zo ook in deze zaak.
  En mocht er werkelijk zich op dit niveau pedonetwerken zich afspelen is er nog geen man overboord: genoeg ‘onschuldige kinderen’ die gaarne bereid zijn zichzelf vrijwillig aan te bieden om op een prettige en onderhoudende wijze wat vacantiecentjes bij te verdienen.
  Nuwel; ze gaan hun gang maar!
 2. Erik B.29 Jun 2008 om 23:32DNH. “ze gaan hun gang maar” Oneens. U kijkt teveel slechte tv.“Destabilisering van het rechtsbedrijf” is al gauw aan de orde als je corrupte politiemedewerkers en ambtenaren handhaaft die zich als criminelenvrienden ontpoppen. Sterker, in de huidige staat van het rechtsbedrijf is het aan de orde van elke dag.
  In alle gevallen wanneer hiervan sprake is kunnen de bevoegde ambtenaren door bedrog de klager monddood maken. Ik word vals beschuldigd. Maar altijd achter mijn rug om. Ik durf zo ALLE namen openbaar te maken van de ambtenaren die dit achter mijn rug om doen. Maar GEEN een durft die valse beschuldiging op papier te zetten met zijn naam eronder. Tegen mij is nog NOOIT een aangifte gedaan want er is NIETS om aan te geven. Het is aan de bizarre fantasie ontsproten van een stalker uit De Kwakel die dit door laffe derden achter mijn rug om laat vertellen. Zoals de medewerker en plaatsgenoot van stalker op de afdeling P&O van het corrupte stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer en de a-morele Lia Oud, van dit corrupte en ranzige stadsdeel. Van al deze laffe derden die deze valse aantijgingen verspreiden kan ik de ranzigste zaken meedelen die WEL op feiten zijn gebaseerd. Ook de Politie Amsterdam Amstelland, Welten, en de Gemeente Amsterdam, Cohen, Geuzenveld-Slotermeer en Zeeburg voorop. Of de directeur/managementcoach van B40mc te Haarlem, M.L.A.Blessing, een gecorrumpeerd monster van wie ik kan zeggen dat hij in samenspanning met de Gemeente Amsterdam en de Politie Amsterdam Amstelland, op criminele wijze en in strijd met art. 1 Wbv strafvordering, deze valse berichten heeft gebruikt ter aanranding van mijn eer en persoon. Zonder mij ooit te raadplegen. Niettegenstaande zijn eigen vriendin destijds door misbruik zichzelf het leven heeft benomen. Daarmee een criminele organisatie vormend naast hetgeen ik door mijn beroepswerkzaamheden ook al aan zwart geld fraudes tegenkwam, gelieerd aan de Politie Amsterdam Amstelland, dhr Welten en de heer Cohen als directeur van SAOA, die bobvendien zijn eigen personeel laat oplichten met een ziektekostenfraude. In een ander geval hanteerden ze op een van de stadsdelen wel een pedofiel, een veroordeelde vrouwenmepper en een vervalser van een vakdiploma die sinds de lagere school geen opleiding meer had kunnen afronden. In Zeeburg stonden de toezichthouders van Salm te strippokeren, haalden de ambtenaren voor de camera,s hun drugs en de Politie gedroeg zich als voyeurs naast enig incompetent vertoon als criminelenvriendjes. Hoe corrupter en ranziger ze zijn hoe beter de getuigschriften die ik krijg van deze stadsdelen en de Politie. Je kunt er alleen maar je kont mee afvegen en hopen dat je niks oploopt… je weet nooit wie het in handen had, criminelen zijn het tot op het bot. En dan heb ik nog niks bijzonders gemeld. Beetje kafkaaanse toestanden maar daar kan ik wel mee omgaan, hun vergaat het minder als ik iets meld, men verschiet snel van kleur. Er gebeuren nog wel meer zaken daar…
 3. Erik B.29 Jun 2008 om 23:36Erik B. = Erik Blessing dus…
 4. Erik B.30 Jun 2008 om 01:56Ik heb eens geanalyseerd welke methoden “zij” zelf gebruiken ter destabilisering, in mijn geval een valse aantijging van een lijdster aan pseudologica fantastica. Laat ze eens in de openbaarheid treden, het valse kreng uit de Kwakel. Personen die morele paupers zijn en dat zijn de laffe napraters van zo,n bericht, vertonen dus altijd hun eigenaardige zwakheden. Ik heb een deel van deze personen effies nagetrokken en het betreft alle ambtenaren of politiemedewerkers of hier nauw werkzaamheden voor verrichtend. De zaken varieren van een ambtenaar die in derde wereld landen meisjes van de straat plukte, misbruik, vrouwenmeppen, voyeurisme, homoseksualiteit in openbare parken door een …., frequent hoerenbezoek, en dan bedoel ik dagelijks onder werktijd en dit zijn alleen nog maar de ranzigheden. En dat zijn degenen die iets over mij zeggen achter mijn rug wat Niet op feiten is gebaseerd en makkelijk door mij weerlegd kan worden. En ik ben nog bezig, er hebben er al een paar voor mijn deur gestaan, geheel verschoten van kleur om hun arme kindertjes en vrouwtje….om hetgeen hun aangedaan…
 5. DNH30 Jun 2008 om 12:07Beste Erik,Ik ben er met u van overtuigd dat de wereld door en door rot is, echter gevallen van ‘misbruik’, voyeurisme, openbare schennis en vrouwenmishandeling kijk ik dwars doorheen, omdat ook deze zaken ‘aan het licht gekomen zijn’ door natuurlijk evenzo ‘corrupte’ berichtgevers en media.
  Immers: die morele corruptheid houdt niet op bij de drempel van de journalistiek!
  De wat u zo mooi noemt ‘debalisering van het rechtsbestel’ in Nederland zit hem natuurlijk niet in individuen maar in de gedachte dat recht door de (blinde, met een kleurenbril op het verkeerde been gezette) mens gesproken kan worden.
  Wie immers zag alles?ps: DNH kijkt al twintig jaar geen tv meer. Ook geen slechte!

Laat een reactie achter

 Naam (verplicht)

 E-mail (wordt niet getoond) (verplicht)

 Website

« Justitie-orgieen en chantage op Antillen

Demmink verkrachtte ober op Justitie-feestje »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.