15-06-2008 NOS Journaal bang en kaltgestellt, De Telegraaf

Door Micha Kat op 15 juni, 2008 in Algemeen8 Reacties

Lex Runderkamp, de misdaadverslaggever van het NOS Journaal die ook aan de knoppen zat bij het Demmink-dossier, heeft vorige week de link die hij op 23 augustus 2007 op deze site plaatste naar de ‘Runderkamp-papers’ -de belangrijkste informatiebron voor de berichtgeving over de Demmink-zaak- dood gemaakt. Waar bijna een jaar lang via deze link een fascinerend en horrifying verslag te lezen was van een journalistieke thriller a la Watergate krijgen we nu niet meer te zien dan dit. Dit geeft aan dat ze bij het NOS Journaal behoorlijk in de rats moeten zitten over hun rol in de zaak. Het is tevens veelzeggend dat het NOS Journaal (zie het op de Runderkamp-papers gebaseerde feitenoverzicht) in 2003 nog het voortouw meende te moeten nemen in het aan de kaak stellen van het kindermisbruik van onze Justitie-SG, maar anno 2008 links gaat doodmaken uit angst dat de pedofiel mede dankzij hun inspanningen tegen de lamp loopt. Een beter bewijs van de totale teloorgang van de journalistieke ethiek in Nederland hebben we nog niet veel vaker gezien! In het genoemde feitenoverzicht is alle belangrijke informatie uit de Runderkamp-papers terug te vinden en ze zijn ook meervoudig gedownload, dus daar zit geen probleem meer. Intussen zouden we Runderkamp wel recht op de man af willen vragen: Lex, waarom geef je deze site eerst die papers, maar haal je de link later weer weg? Zijn daar wellicht ook weer speciale papers over met oekazes van Donner en Hirsch Ballin? Naast de rol van het NOS Journaal is ook die van De Telegraaf van groot belang in deze affaire.

Reeds in 1982 komt die rol naar voren via het optreden van toenmalig royalty-journaliste Jos Hagers die de verhalen verspreidt over de ‘homobarren-kroegentocht’ van Claus met advocaat Frits Salomonson. Uit andere bronnen komt naar voren dat de twee een homoseksuele relatie hadden en dat Salomonson onderdeel uitmaakte van de verdachten in het ‘Rolodex-onderzoek’. Hieruit kan de conclusie worden getrokken dat ook Claus tot het pedo-netwerk behoorde dat onderwerp was van genoemd onderzoek, dit mede ook op basis van steeds meer informatie over extreme seksuele gedragingen door Claus. Dan is opvallend het optreden van oud-Telegraaf-journalist Jaap Metz die in verschillende bronnen wordt genoemd als een ‘spindoctor-avant-la-lettre’ die zijn toenmalige fractievoorzitter Ed Nijpels zou hebben gechanteerd met het aan de klok hangen van zijn rol in de homo-scene om een plek in de kamer af te dwingen. Volgens het(niet-gepubliceerde) Spiegel-artikel onderhield ook Ed Nijpels (seksuele) contacten met Frits Salomonson uit het pedo-netwerk. Hiermee was de kans (zeer) groot dat de hele beerput, ook die rond Claus, via Jaap Metz zou worden opengetrokken. Metz is uiteindelijk kalltgestellt. Dan in deze tijd is er het werk van Telegraaf-journalisten Joost de Haas en Bart Mos die in enkele baanbrekend artikel in juni 2007 de contouren schetsten van het pedo-netwerk van hooggeplaatste Nederlanders waarover het laatste woord nog lang niet gezegd lijkt te zijn. Pijnlijk voor de Oranje-krant is wel dat onze voormalige Prins-gemaal mede via zijn journalisten thans postuum zozeer over de tong gaat.

8 Reacties op “NOS Journaal bang en kaltgestellt, De Telegraaf”

 • Inanna15 juni, 2008 om 09:31Micha, de Runderkamp-papers zijn weliswaar verdwenen van de site van de NOS, maar er zijn nog wel kopieën!
  Crimesite heeft indertijd een kopie geplaatst:
  http://www.crimesite.nl/modules.php?name=News&file=article&sid=4625&mode=&order=0&thold=0
  En Stan de Jong plaatste een kopie in pdf:
  http://www.standejong.nl/documents/runderkamprvdj.pdfWat is internet toch een leuk medium! ;-)
 • Meneer15 juni, 2008 om 16:22Ik wil bewijs zien; geen beschuldigingen. Die zien we al genoeg de laatste tijd.
 • jan15 juni, 2008 om 22:56Opruimen die pedofiele kopstukken bij justitie
  Gewoon neerknallen als dolle honden en wel zonder proces
 • Caroline16 juni, 2008 om 02:21Dus 2 jaar na het ontvangen van een mail gaat Nijpels iets anders doen. Tja, dat moet wel stinken.Aan de Nijpels-files kan je wel zien dat niets zo zeer aan mode onderhevig is als ‘verdachtmakingen’, zo was het 20 jaar geleden genoeg om iemands’ heterozijn te betwijfelen, tegenwoordig is er kennelijk meer nodig.
 • Caroline18 juni, 2008 om 01:42De ‘affaire’ rond het artikel van Driehuis (wie kent hem niet van de Ayaan uitzending?) over de vermeende homosexualiteit van Nijpels en de aan Terpstra oor Driehuis hierin toegedichte rol, is me bekend, oud, erg oud nieuws. En als gezegd, het onzalige artikel van de even onzalige Driehuis ging over homosexualiteit, niet over kleine meisjes (maar zoals ik al zei, ook geruchten zijn aan mode onderhevig).Als ik een mail met een verzoek om details over mijn vermeend liefdesleven zou ontvangen van een mij onbekend iemand (ic dus u), dan zou ik -mocht ik een publieke functie bekleden- ook direct een afschrift daarvan en van mijn antwoord aan de schrijver, aan de politie sturen. Ik vind de reactie op uw impertinente mail aan Nijpels een wonder van terughoudendheid, had ik een dergelijke mail van u, of van wie dan ook, ontvangen, dat zou mijn antwoord aan u -of wie dan ook- bepaald duidelijker geweest zijn. Niet dat Nijpels niet erg duidelijk is in zijn antwoord, ik bedoel dus eigenlijk dat uit mijn woordkeus duidelijker zou blijken wat ik van mensen vind die menen de vrijheid te hebben dergelijke vragen aan anderen te stellen.Maar ach, het zal wel weer een poging van u zijn medestanders te vinden voor uw perfide partijtje, is het niet? Dit doet me er aan denken dat ik u elders eens de vraag gesteld heb waarom, terwijl u het als kind zo lekker vond met oude mannen, u dat nu, zelf inmiddels (relatief) oude man kennelijk niet meer vindt. Immers, terwijl naar uw zeggen u als kind van oude mannen hield, is dat nu anders geworden, als oude man wil u nu namelijk kinderen. Hoe zit dat? Een ompertinente vraag? U heeft gelijk, en zo voel ik het ook. Maar het is u en niet ik die seks bespreekbaar wil maken, en dan rest u dus weinig anders dan te bespreken wat de vragen zijn. Maar ach, een antwoord zal ik wel weer niet krijgen.
 • lolke20 juni, 2008 om 19:03Iedereen is bang als de grote heren in het spel zitten
  en durven dan hun mening niet geven
  lees maar eens een stukje van mijn site
  De links boven in de rode balk
 • dan groenvink8 juli, 2008 om 00:53“dit mede ook op basis van steeds meer informatie over extreme seksuele gedragingen door Claus. ”
  Als iemand verdacht wordt gemaakt is het wel zo netjes om die informatie of verwijzingen daarnaar dan ook te geven.
  Anders is het gewoon insinuatie en geen journalistiek
 • E-bee8 juli, 2008 om 09:23Zo rond ,82 had je een vloed aan uittreders in o.m. de politiek. Wiegel ging naar Friesland en van Agt was “geestelijk vermoeid”. Aanleiding hiervoor was mogelijk hetgeen aan vuiligheid aan de oppervlakte kwam omstreeks die tijd, ook in Koninklijke kringen.. en de periode daarvoor en wat nu mogelijk weer een rol speelt zij het nu in de politiek en bij justitie. Er was toen ook sprake van geruchten rond Laurens Jan Brinkhorst en Rudolf de Korte. Bij zijn aantreden hingen rond Nijpels al geruchten van een jong meisje, maar ook andere. De affaire Jaap Metz deed zich voor en er was sprake van mogelijke chantabiliteit ivm vermeende homosexualiteit. Ook werd Nijpels in verband gebracht met Salomonson en Claus. Ook deze VVD Leider volgde het voorbeeld van zijn Grote Roerganger Wiegel over wie dezelfde geruchten gingen…

« ‘Koninklijk’ pedo-netwerk rond Demmink?

De ondergang van Nederland in beeld »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.