10-09-2008 Klaas Langendoen over Joris Demmink

jorisdemmink.jpgVoor het nieuwe tijdschrift Koud Bloed interviewde ik Klaas ‘IRT’ Langendoen. De oud-rechercheur deed in opdracht van de tot levenslang veroordeelde Koerd Baybasin onderzoek naar de hoogste ambtenaar op justitie, Joris Demmink. Baybasins advocaat Van der Plas wil dat Demmink wordt vervolgd wegens pedofilie, wederrechtelijke vrijheidsberoving en deelneming aan een criminele organisatie. Het hof Den Haag zal daarover waarschijnlijk eind deze maand beslissen…

Langendoen in Koud Bloed: ‘Ik ben me ervan bewust dat dit een extreem gevoelige zaak is. Maar ik hoef het bewijs niet sluitend te maken. Het gaat erom dat ik voldoende munitie aandraag waardoor het hof Den Haag besluit dat er nader onderzoek moet komen. Ik kan me niet anders voorstellen dan dat dat gebeurt. Als iemand voor de camera verklaart dat hij seksueel is misbruikt op jonge leeftijd door een hoge ambtenaar van justitie, dan kun je dat toch niet afdoen met dat er niks aan de hand is? We weten wie de jongen is, waar hij woont, hij kan gehoord worden.’

Negen pagina’s lang vertelt Langendoen voor het eerst over zijn geheime trips naar Turkije en het onderzoek in de zaak-Baybasin. Kortom, lees Koud Bloed!

Reacties

1Gepost door: Wijze van Zion
op: 10 september , 2008 om 10:44 pm

Kennelijk zit de zucht naar commercie ‘n stuk dieper dan de zoektocht naar gerechtigheid……2Gepost door: Stan de Jong
op: 10 september , 2008 om 10:46 pm

Pardon?3Gepost door: jacqueline
op: 11 september , 2008 om 12:06 am

@Wijze van Zion

Die opmerking begrijp ik ook niet zo goed van jou.

Dat er feiten en nieuws op het internet verschijnen betekent nog niet dat alles gratis is.

Bij de telegraaf moet je ook een abonnement nemen anders kun je niet alles lezen.

Jeetje soms zakt mijn broek echt af van die domme opmerkingen.4Gepost door: Lodewijk Nasser
op: 11 september , 2008 om 3:18 am

@Wijze van Zion

Komop zeg, die opmerking kan je niet maken. Je kunt je toch redelijkerwijs niet keren tegen iemand die belangeloos, voor de goede zaak en betaald uit eigen zak een weblog in het leven heeft geroepen?

Hij moet toch aan het eind van de maand ook zijn huur betalen. Het is gekke Henkie niet.

Hij is ons niet verschuldigd. Wij hem wel: dankbaarheid.5Gepost door: Observator
op: 11 september , 2008 om 8:06 am

@ Wijze van Zion

Te zwaar getafeld gisteren, ‘Wijze’?
Wat is dat nou voor een opmerking van je?
Ga je schamen!6Gepost door: Lion Cachet
op: 11 september , 2008 om 8:52 am

LS…

Waar is Micha gebleven ? Waarom lopen de viezerikken nog vrij rond ?
Wie pakt Hirsch Ballin definitief aan ?7Gepost door: ron
op: 11 september , 2008 om 11:15 am

Interessanter dan het geklets van de Wijze van Zion, lijkt mij het welbekende Verdrag van Lissabon.

Wist u namelijk dat er in de europese anti-discriminatiebepalingen met onder meer een verbod op discrminatie wegens sexuele geaardheid, altijd een uitzondering is gemaakt voor pedofilie (zie het vedrag van Nice en zelfs de europese grondwet!!)
en dat deze uitzondering in het verdrag van lissabon is verdwenen??

Dit betekent dus bijvoorbeeld dat bij in werking treden van Lissabon,
een pedofiel niet geweigerd kan worden als bv kleuterleider, want dat zou discrminatie vanwege zijn sexuele geaardheid.

De vraag is natuurlijk of dit toeval is en de over het algemeen wordt aangenomen dat dit niet het geval is. Er is namelijk zoveel overgenomen uit de europese grondwet en er is bovendien al zo een lange traditie van het uitzonderen van pedofilie, dat nagenoeg is uitgesloten dat het “gewoon een schrijffoutje” is.

De volgende voor de hand liggende vraag is dan natuurlijk waarom. Ook hierover is een redelijke consensus en die is dat hiermee een potentiele bron van conflict met islam wordt vermeden. Wellicht kan het zelfs beschouwd worden als het begin van een harmoniseringsproces tussen sharia en het westeuropese recht.
Een gedachte die overigens goed aansluit bij andere onderdelen in het verdrag avn lissabon, maar datis weer een ander verhaal.

Mijn theorie is echter dat het “vergeten” van de uitzondering voor pedofilie in de anti-discrminatiebepalingen, niet zozeer verband houd met islam, als wel met de bekende en hier vaker besproken pedofiele netwerken.

Het is immers opvallend dat in een flink aantal westeuropese landen, sprake is geweest van pedofiele netwerken tot op de hoogste niveau’s. Niet alleen Demmink, maar ook vele anderen zijn genoemd. En niet alleen in Nederland, ook in bv Belgie, Portugal en Spanje zou er sprake zijn van pedonetwerken tot in de hoogste kringen.

Verder is het opvallend dat onderzoek daarnaar, op de een of andere manier nooit succesvol wordt afgerond, als het uberhaupt al van de grond komt. Dat is nogal logisch als je ervan uitgaat dat juist “de hoge kringen” bij uitstek de invloed hebben om dit soort onderzoeken te frusteren.

“Hoge kringen” zijn dus betrokken bij pedonetwerken, worden regelmatig betrokken in onderzoeken daarnaar, waarna zij hun macht en invloed moeten aanwenden om een en ander onder het tapijt te vegen.

Nu zijn diezelfde “hoge kringen” verantwoordleijk voor de tekst van het verdrag van lissabon. Zou het kunnen zijn dat de pedo’s in “de hogere kringen” op het idee zijn gekomen dat het leven voor hun een stuk makkelijker is als ze de strafbaarheid van pedofilie kunnen afschaffen??

Dat is nu weliswaar nog niet aan de orde, maar het opnemen van pedofilie als een sexuele geaardheid op grond waarvan geen discrimnatie mag plaatsvinden, is toch wel een heeeeel goed begin!8Gepost door: Bob
op: 11 september , 2008 om 6:50 pm

@ron
Klopt. Ik heb het van:
http://gatesofvienna.blogspot.com/2008/09/making-exception-for-child-molesting.html#readfurther
Het is opmerkelijk, en het is moeilijk te geloven dat het een foutje/vergeetachtigheid is.
Hieruit blijkt ook weer dat onze parlementariërs slaapkoppen zijn. Ze hebben het verdrag zonder te lezen goedgekeurd door het gedraaikont van de PvdA en het gedram van het CDA (Jan Peter Balkenende).
Dat slaapkopperige bleek dus ook al bij de voorgaande versie (EU Grondwet) die het volk heeft afgewezen. Bij die versie zat het al fout.
Wat nu? Hoe wordt deze fout goedgemaakt? Dat is wel hard nodig, lijkt me.
Overigens lijkt mij dat de pedo’s er toch geen beroep op kunnen doen, want over pedofilie leert de wetenschap:
1. Het valt in de categorie “psychoseksuele stoornissen”
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pedofiel
2. Het is een meetbare hersenafwijking
http://www.gezondheidsnet.nl/geest/nieuws/1339/pedofielen-hebben-hersenafwijking

Maar goed, toch maar even die rot-EUgrondwet repareren, voor de zekerheid.9Gepost door: Ramon De Jonghe
op: 11 september , 2008 om 7:26 pm

‘We weten wie de jongen is, waar hij woont, hij kan gehoord worden.’

Misschien kan die jongen nu beter onderduiken?10Gepost door: wim
op: 11 september , 2008 om 10:48 pm

Stan, heb je Demmink zelf wel eens benaderd voor een interview? Hij heeft toch een openbare functie waarover hij ook aan journalisten verantwoording af moet leggen. Wil Demmink zijn ei niet kwijt?11Gepost door: E-bee
op: 11 september , 2008 om 10:52 pm

@Ron.
Dat heeft u heel goed gezien en trouwens helder verwoordt. Dit heeft helemaal niets te maken met het enige voorhanden voorbeeld, Mohammed, wat wel meer over moslims wordt gegeven maar dat we niet meer kunnen onderzoeken. Maar alles met toekomstige wetgeving om pedofielen onbestraft te laten gezien de uitbreidende omvang in de samenleving en met name elitaire pedocraten.12Gepost door: wim
op: 11 september , 2008 om 10:56 pm

Stan, heb nog een (misschien dom)vraagje.
Ik heb begrepen dat Baybasin veroordeelt is voor handel in drugs. Of is er nog meer? Voor drugshandel (hoe groot ook) krijgt toch nooit iemand levenslange gevangenisstraf in Nederland.
Waar kan ik de uitspraak vinden?13Gepost door: Jacqueline
op: 12 september , 2008 om 10:04 am

@wim

Baybasin is niet alleen maar voor drugs veroordeeld. Er is heel veel meer aan de hand.

Lees dit maar eens

http://www.onderwereldblog.nl/?page_id=24

Ook in die man zijn zaak stinkt het.14Gepost door: AIRVD
op: 12 september , 2008 om 11:16 am

Goed dat Koud Bloed hier aandacht aan besteed want de rest van de media doet het niet. Is het blad te koop in de lokale Bruna?15Gepost door: Stan de Jong
op: 12 september , 2008 om 1:11 pm

@Ron 7

Interessant. Volkomen nieuw voor mij.

@Wim 10

Demmink communiceert via zijn advocaat en is to put it mildly niet zo blij met het verhaal in Koud Bloed. Ik zou hem natuurlijk graag zelf een keer spreken.

@AIRVD 14

In mijn buurt AKO lag de vorige editie in elk geval wel. Voor het overige verwijs ik u graag door naar onze salesafdeling: http://www.nieuwamsterdam.info/boekuitgave.aspx?ID=99816Gepost door: Lauwe Kots
op: 12 september , 2008 om 2:17 pm

Ik heb een exemplaar van Koud Bloed gevonden bij de Bruna. 10 euro. Behoorlijk prijzig voor een zo sober vormgegeven tijdschrift. Neemt niet weg dat je interview met Langendoen vlot wegleest, Stan. Mooi stukje werk! By the way… die ‘andere Nederlander’ waar sprake van is, is dat ook iemand van Justitie? Turkije kan waarschijnlijk z’n lol niet op: welke prijs zal onze rechtsstaat nu weer moeten betalen, om die chantabele viespeuk uit de wind te houden? Is het niet beter om die naam maar gewoon op straat te gooien?17Gepost door: Stan de Jong
op: 12 september , 2008 om 3:43 pm

@Lauwe Kots

Dank voor het compliment. Ik weet niet wie die andere Nederlander is en evenmin of hij bij justitie werkzaam is.18Gepost door: wim
op: 12 september , 2008 om 4:09 pm

In het hele verhaal van Langendoen wordt niemand geciteerd die zegt dat Baybasin zich bezig hield met criminele zaken.
Hoe is het mogelijk dat een nederlandse rechtbank zo iemand heeft kunnen veroordelen. Deed Baxbasins advocaat een dutje?
Wat doet het Openbaar Misterie met het onderhavige rapport? Zijn er al kamervragen over gesteld want als Nederlandse ambtenaren zich bezig houden met dubieuze zaken lijkt het wel of Nederland een Bananenkoninkrijk is geworden. Geregeerd door parlementaire en bestuurlijke struisvogels!19Gepost door: Jacqueline
op: 12 september , 2008 om 5:23 pm

@wim

Justitie is Beybasin liever vandaag kwijt dan morgen. Hij heeft een hele lange tijd vastgezeten in de EBI wat een Extra Beveiligde Inrichting betekent.

Hij mocht geen contact met de media en hij werd aan alle kanten dwars gezeten.

Zoek eens bij google op de naam Baybasin dan zul je diverse onderwerpen vinden.20Gepost door: Rudolf Paul
op: 12 september , 2008 om 6:49 pm

‘Hij heet Basin. Beetje merkwaardige naam. Wij noemen hem al een tijdje Zwembad. Hij zit daar onder erbarmelijke omstandigheden in totaal eenzame opsluiting. Hij wordt niet eens gelucht! En dat voor de rest van z’n leven… Dat mag natuurlijk helemaal niet in dit land! Deze Zwembad (Baybasin) is een Turks-Koerdische rebellenleider die wordt verdacht van aanslagen en drugshandel. Nu is hij door het Openbaar Ministerie op grond van zesduizend afgetapte telefoongesprekken veroordeeld tot levenslang. Er zou in die tapes zelfs bewijs zitten dat hij een moord zou hebben gepleegd in Canada. Maar in die tapes blijken talloze knippen en montages te zitten. De heleboel is aan elkaar gemanipuleerd. Vragen en antwoorden zijn met de schaar zo in elkaar geknutseld, zodat het bewijs tegen deze Zwembad (Baybasin) hard en onomstotelijk zou zijn.’
Alderlieste kijkt Manon fel aan.
‘Ik vertrouwde dit niet en vroeg om de originele tapes. Die kreeg ik niet omdat het OM zei dat ze gecheckt zijn door deskundigen. Ik ben tot het Europese Hof gegaan, maar geen bandjes… Dat is op z’n minst verdacht.’
Alderlieste greep grimmiger in Manons haar. Het voelde heerlijk. Veilig in Jezus’ armen. Warm en wollig in Zijn wurggreep.
‘Toen kreeg ik onlangs bericht uit Turkije en wat blijkt: minister Laztphak (Winnie Sorgdrager) zit nog steeds met die hele IRT-affaire in haar maag. Nederland heeft namelijk op overheidsniveau drugs helpen doorstromen. En onze Zwembad (Baybasin) was een van hun leveranciers. Dus deze man wist van de rol van Nederland in de IRT-kwestie.
Turkije vindt nu, om allerlei redenen, dat Zwembad (Baybasin) daar wel goed zit in Scheveningen (Alphen aan de Rijn). En toen Laztphak (Winnie Sorgdrager) zwakjes protesteerde, wreven ze haar niet alleen haar eigen rol tijdens de IRT-affaire in, maar ook die van haar hoge ambtenaar Doris Demper (Joris Demmink) onder de neus.
Deze schone schijnman is al jaren vaste klant op de Turkse markt voor kleine jongetjes. En hoewel Demper (Joris Demmink) het zelf ontkent, vliegt hij nog steeds heen en weer naar Turkije voor zijn onwettige gerief.
En Laztphak (Winnie Sorgdrager) zou zelf opdracht hebben gegeven om die telefoontapes van Zwembad (Baybasin) aan gort te knippen!’

“Het hele verhaal van deze topambtenaar staat met schuilnamen beschreven in de roman Rachab van Annemiek Schrijver. Het speelde zich allemaal af onder Winnie Zorgdrager die in deze roman minister Lasztphak wordt genoemd. Zij is degeen die deze zaak heeft toegedekt.”

http://www.nujij.nl/topambtenaar-ontkent-beschuldiging-pedofilie.363930.lynkx

http://www.stelling.nl/divers/AnnemiekSchrijver.jpg21Gepost door: Stan de Jong
op: 12 september , 2008 om 10:18 pm

@Rudolf Paul

Dank voor de informatie, ik was van het bestaan van het boek niet op de hoogte. Het zal wel niet (meer) te verkrijgen zijn, I presume?22Gepost door: Jacqueline
op: 12 september , 2008 om 11:18 pm

@Stan

Je kunt het nog bestellen hoor.

http://www.rachab.nl/list.php?c=boek

Even naar beneden scrollen23Gepost door: Inanna
op: 13 september , 2008 om 8:36 am

@ Stan, dat boek van Annemiek Schrijvers kun je gewoon uit de bibliotheek halen.

@ Ron, Dit wist ik ook niet! Bedankt voor de uiteenzetting!

@ Wim, Bayasin is veroordeeld op een niet bestaande criminele organisatie, een nooit gepleegde massamoord in Kentucky, een moord in een Turkse theetuin die inmiddels zonder hem is opgelost, een schip vol drugs waar hij niets mee te maken had en ga zo maar door!
Dit alles op vervalste telefoontaps.
Zie bij voorbeeld:
http://www.nwo-info.nl/2008/06/07/telefoontaps-en-tapvervalsing/
en de volgende artikelen.24Gepost door: M.
op: 16 september , 2008 om 3:53 pm

Ben zeer benieuwd naar dit artikel, maar heb het blad helaas nog nergens in de winkel gespot.

@ Ron, dank voor deze info over het Verdrag van Lissabon. Ook dit geeft weer te denken.

Valt deze laatste versie van het verdrag ook ergens in te zien op Internet?25Gepost door: M.
op: 17 september , 2008 om 1:12 pm

Vanmorgen toch een exemplaar van ‘Koud bloed’ kunnen bemachtigen.

Goed artikel, deze mijnheer Langendoen heeft gedegen onderzoek verricht, Justitie kan dit rapport niet zomaar negeren..26Gepost door: M.
op: 28 oktober , 2008 om 1:32 pm

Mijn laatste reactie: ‘…Justitie kan dit rapport niet zomaar negeren..’

Dat kunnen ze dus wel, of doen in ieder geval erg hard hun best:

http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/1210/hof-wilde-bewijs-tegen-demmink-niet-bekijken.html

Hier staat het persbericht van advocate Adele van der Plas:

http://www.nwo-info.nl/2008/10/27/het-haagse-hof-zit-op-de-demminkdoofpot/27Gepost door: M.
op: 28 oktober , 2008 om 1:33 pm

Mijn laatste reactie: ‘…Justitie kan dit rapport niet zomaar negeren..’

Dat kunnen ze dus wel, of doen in ieder geval erg hard hun best:

http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/1210/hof-wilde-bewijs-tegen-demmink-niet-bekijken.html

Hier staat het persbericht van advocate Adele van der Plas:

http://www.nwo-info.nl/2008/10/27/het-haagse-hof-zit-op-de-demminkdoofpot/28Gepost door: Jacqueline
op: 28 oktober , 2008 om 3:21 pm

@M

Zij doen het dus gewoon wel!!

En nu…..dit is nu het bewijs van hoe justitie feitelijk werkt.
En niemand die een halt toeroept…zelfs de leden van de 1e en 2e kamer niet.

Nee..stel je voor zeg

Ik vind het in en in triest dat wij opgezadeld zijn met beleidsmedewerkers die ons moeten vertegenwoordigen en alle regels zelf aan hun laars lappen.29Gepost door: Sueme!
op: 6 juni , 2009 om 9:32 pm

Demmink demonstratie haarlem (video)
http://sueme.web-log.nl/sueme/2009/06/joris-demmink-d.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.