Beste Robert Jensen

Zo Robert,

Eindelijk heb je wat in de mailbox ontvangen, waar je écht blij van wordt.

Zei je niet heel wat shows geleden (2020-2021) een keer met zoveel woorden, dat je er vertrouwen in had, dat het goede op de achtergrond bezig is met het uitschakelen van het duivelse plan?

Dan ga er maar eens goed voor zitten, want ook extreem goed nieuws kan shockerende uitwerkingen hebben.

Zit je lekker? Okay, here we go!

Je kent toch die spreuk:

“Waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan?”

Dit moest eens gebeuren op het gebied van geldschepping. Niet geld an zich is de wortel van het kwaad. In sommige gevallen leidt een te kort aan financiële middelen tot kwaad.
Verslaving aan kapitaalgroei leidt eerder wel dan niet tot kwaad. Het klinkt heel gek, als je de huidige realiteit objectief bekijkt, maar om bepaalde redenen accepteert men de mogelijkheid dat er zo nu en dan wat jaren tussen zitten met financieel ongewenste situaties, die tot lagere overheidsinkomsten kunnen leiden… met bezuinigingen en andere ongemakken als resultaat. “Ja logisch, soms zit het toch ook gewoon tegen?!”, zal menigéén denken.

Als je vast blijft houden aan de financiële kaders, waarvan de hoofdpijlers van vóór het tijdperk van de microprocessor stammen, dan wel ja, maar we leven nu in de 21ste eeuw en dan is dat absurd natuurlijk, als je je realiseert, hoe ver we met ICT en dan met name virtuele omgevingen zijn.
Het concept virtuele omgeving heeft geleid tot een nieuw inzicht, dat zometeen volgt.

Eerst een aantal constateringen, die hierbij van belang zijn:
* Het financiële stelsel is maar een mens gemaakt model, dus is het geen natuurwet, waar we niet omheen kunnen.
* Mensen uit de periode rond de negentiende eeuw hebben een financieel stelsel bedacht, dat achteraf gezien een onding bleek te zijn. (Wat beters zat er toen gewoonweg niet in en bovendien zou men kunnen aanvoeren dat de mensenrechten toen nog niet geformuleerd waren)
* Begin 20ste eeuw kreeg het kapitalistisch systeem concurrentie van een andere (financiële) ideologie, die een minstens zo kwaadaardig potentieel bezat: Communisme.

Nog een spreuk:

“Wanneer twee honden vechten om een been, loopt een derde ermee heen.”

In de strijd om het beste medium won noch HD-DVD, noch Blue Ray. Uiteindelijk werd streaming via breedband-internet de toekomst van multimedia. Dit gaat ook gebeuren bij de richtingenstrijd tussen financiële ideologieën. De financiële toekomst is noch de gedoodverfde opvolger van cashgeld, waar de ECB mee bezig is. Noch zal een revival van de goudstandaard… in combinatie met andere fysieke waarden als back-up t.b.v. de de valutamarkt, waar de Russen samen met de Chinezen aan werken, de opvolger van de neoliberale nachtmerrie worden.

Nee, nee. Beiden zijn achterhaald door de komst van een derde ideologie: een ware revolutionaire innovatie op het gebied van financiën.

In de zomer van 1999 had iemand, die vond dat het anders moet, zoiets van: Regeringen, die via een complex systeem met pijn en moeite al weer eens nét wat minder bij elkaar weet te sprokkelen, dan de geplande uitgaven, waardoor er wederom weer nieuwe leningen afgesloten moeten worden…

Daar moet je in het tijdperk van virtuele werelden toch iets beters op kunnen verzinnen?

Het antwoord op armoede en andere financiële tegenspoed heet IBG.

Om geldtekorten bij overheden voorgoed te laten verdwijnen, vervangt men simpelweg het immens verafschuwde belastingsysteem, dat in de meeste landen veel te weinig financiële middelen voor de staat oplevert, maar een gigantisch monster vormde voor burgers en MKB.

Dank IBG zal er korte metten worden gemaakt met tal van ongewenste financiële fenomenen, zoals: Hoge inflatie, bezuinigingen, lastendruk door staatsschulden en het schuldplafond in de VS.

Het nieuwe inzicht:

De kern van IBG was dan ook snel bedacht.

Als je in een virtuele wereld, zoals Sim City 2000 van het toenmalige Maxis, het budget van je overheid naar je hand kunt zetten, waarom doen we dat dan niet in de echte wereld?

Het huidige financiële stelsel is immers geen natuurwet.
In een virtuele wereld kun je het budget laten zijn, zoals je het graag zou willen hebben en aangezien de bankenwereld voor meer dan 95% uit giraal geld bestaat, is er niet echt sprake van een ommezwaai naar een wereld van computers. Het meeste geld zit immers al in computernetwerken, dus dan kun je dat computersysteem net zo goed zó inrichten, dat de mensheid er ook beduidend beter van wordt.

Dus:

Reken uit wat de best mogelijke oplossingen per portefeuille zijn en dat budget wordt dan jaarlijks in 1 keer gegenereerd.
En wie nu denkt, dat dit niet kan vanwege dreigende inflatie, die moet ik op iets wijzen.
Namelijk op het feit, dat men vanwege een begrijpelijke reden uitgaat van een aspect, dat alleen in het oude kader van invloed is: De werking van de huidige vorm van de valutamarkt.
Dat die reden begrijpelijk is, neemt niet weg dat die reden achterhaald is, want hetgeen binnen de oude kaders roet in het eten zou gooien – dus de uitwerking op een valuta door de oude kaders van de valutamarkt – Juist die oude kaders van de valutamarkt… Die zijn bij invoering van IBG geëlimineerd en vervangen door nieuwe afspraken.

Verdere details over IBG, lees je op de volgende website:

IBG.jouwweb.nl

Veel leesplezier en wellicht tot gauw,

Marc

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


      

      

            
      
      
assignment_turned_in Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.